Известие

Collapse
No announcement yet.

Вентилатора на климатика ми спря да работи!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от victtorbg Покажи съобщение
    Хмм...Що не премериш с мултицет какво напрежение идва на буксата на вентилатора спрямо маса.Да не би да се губи масата щом всички елементи са ок.
    12-12,4 показва - и на клемата към платката и на клемата към вентилатора. Като включа клемата във вентилатора замервам жиците, кото са отвътре и нема никой.

Проблемът ми вече е по-голям - без да искам обърнах полюсите, при което вентилатора се развъртя като луд, и оттам на сетне вече:
    - НЕ МИ РАБОТЯТ ЕЛ СТЪКЛАТА
    - НЕ МИ РАБОТИ ЗАПАЛКАТА
    - НЕ МИ ВКЛЮЧВА КОМПРЕСОРА НА КЛИМАТРОНИКА (ПОНЕ ТОВА ПРАВЕШЕ)

Погледнах бушоните вляво от волана изглеждат ок, както и тези големите отпред под капака. Моля ПОМАГАЙТЕ!
    Alfa Romeo 156 2.0TS '98 - произведена, '99-'06 - 1-ви собственик
    Alfa Romeo 145 1.6TS 11.2000 - на жената

Comment

Батенце отиди на сервиз с все колата, докато не си направил още някоя поразия...Едно момче със 147 пак беше направил така някакъв токов удар и беше си прецакал ел стъклата, ел огледалата, мисля и температурата на въздуха не му отчита правилно...
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
        Батенце отиди на сервиз с все колата, докато не си направил още някоя поразия...Едно момче със 147 пак беше направил така някакъв токов удар и беше си прецакал ел стъклата, ел огледалата, мисля и температурата на въздуха не му отчита правилно...
        Тва е лесен отговор. Куца по няколко точки:
        -Трябва да стане бързо - пътувам към морето
        -Трябва този, който го прави да разбира - пълно е с такива, които казват няма проблем остави я, а после не работи съвсем нищо, щото се е учил на "грешки" на моята кола, а нямам време да експерементирам
        -Ако на тебе ти се беше случило в момент, в който колата ти трябва в изправност, а аз ти кажа иди в сервиз, нямаше да ти е добре, повярвай ми.

Т.е Моля ако някой помага, да помага. Ако ше ме праща при некой да говори с конкретни имена и телефони. А не изказвания от сорта на "трябва ти едно нещо, което някой да ти оправи, на едно място, така че следвай тези инструкции, и нещата все ше се оправят"

Comment

Май вече е късно,ама да ти кажа че тези мощните полеви транзистори вътре много трудно се хващат, когато са прекъснали. Трябвало е с колегата дето сте ги мерили да прежалите 10-15лв. и да ги смените.След като си обърнал буксата, най-вероятно вече са пробили така че ще е по-лесно да се хванат. Интегралата мн.рядко дефектира, ама може пък ти да си късметлия...
          Сега вече наистина трябва да търсиш изгорели предпазители. Може би и отпред при мотора - над АБС-а.
          Успех.

П.П. Има вариант да е дефектирал блока за управление(цялата конзола с врътките за парното), ама ме съмнява. Иначе и това се хваща с мултицет на малката букса долу може да се премери управляващото напрежение дали се променя.
          Last edited by Ilko Ivanov; d.m.y г., 14:48.
          Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
          Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Илко, жалко че си в Монтана, защото точно такъв човек ми трябва в случая, че като си представя кво ме чака... Мога ли да ти задам два въпроса:
            1-во. Може ли да съм изгорил платката на централната конзола, а часовника там да си работи. Забравих да спомена че понеже бях включил за тест платката към буксите без пластмасата (с нея няма как да стане грешка с посоките но уви), а и вече се бях бая поизнервил обърнах и двете букси - и захранващата и една по-малка с около 4 жички, по които си тече и неква дата явно. Та възможно ли е оттам чак и стъклата да не ми работят
            2-може ли да ми помогнеш малко с бушоните, защото в книжката дават две кутии под капака - там всичко е ок, едни 3 реда по 5 бушона влаво от волана, още едни бушони до самия волан, доста трудно достъпни и едни в жапката, под ено капаче. В аутодатата гледам още 100 милиона бушона и почвам вече да се бъркам къде да гледам

Comment

За съжаление с бушоните конкретно не мога да ти помогна. Не ги знам наизуст - трябва търсене и така...
              От това, че си обърнал малката букса трудно може да изгориш цялото управление на климатика. Имах предвид, ако ти е наистина здрава долната платка за упавление на оборотите, тогава да имаш евентуално някакъв проблем нагоре...
              На малката букса не е дата, аналогово се упавлява (от 1 до 5 волта) ако си спомням правилно, затова ти казах че може да се измери.
              Бих ти предложил да вземеш от някоя морга един такъв регулатор за проба, след като отстраниш другите проблеми(най-вероятно със смяната на някой бушон). Явно ще ти е по-лесно отколкото да ремонтираш твоя, а и ще си сигурен дали е в него проблема.
              Last edited by Ilko Ivanov; d.m.y г., 17:16.
              Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.

Comment

На жена ми е 145/1,6ТС 2000-ната с климатроник. Мислех да търся нещо такова при нея, но като гледам по-добре не че да не стане зле...

Comment

Същото е вътре , но дали съвпадат буксите не съм сигурен.

Comment

re

Няма ли кой друг да сподели опит и да помогне относно проблема? Оказа се, че не е прецедент при 156.
                    Alfa Romeo 1.4 imola

Comment

Кое не ти е ясно, колега?

Comment

Кое точно е проблемно, при условие, че спря да включва компресорът на климатика, запалката не работи и задните габарити не светят.
                        Alfa Romeo 1.4 imola

Comment

Провери си бушоните. Ако са ок - бягай на електричар!

Comment

Здравейте,и аз имам същия проблем като колегата radop,всеки казва да се ходи на електричар,бихте ли ми препоръчали някои в София

Comment

Първоначално публикувано от cezar Покажи съобщение
                              Здравейте,и аз имам същия проблем като колегата radop,всеки казва да се ходи на електричар,бихте ли ми препоръчали някои в София
                              Аз, ако искаш
                              Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                              156 1.8TS 16V (01.2001)
                              147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                              0879369082

Comment

kolega dai nekakaf telefon za vrazka,i se isvinqvam che pisha taka no cakam ot telefon

Comment

Working...
                                X